Akoestische oplossingen zorgen voor een optimale leeromgeving

Charcoal09

Donkergrijs akoestisch plafond geeft studenten het gevoel dat ze onder een sterrenhemel zijn

Helder en licht is de trend, maar in de nieuwe studieruimte van de Universiteit Ekonomikum in Uppsala worden donkere materialen en zorgvuldig geplaatste lichtbronnen gebruikt om concentratie en ontspanning te stimuleren.

upsalla-university-case-study-image-1

Als je een ruimte, niet groter dan 300m2, wilt creëren waar studenten kunnen concentreren en studeren dan moet je op ieder detail letten. In de nieuwe studieruimte van de Universiteit Ekonomikum is veel nadruk gelegd op het verkrijgen van de juiste hoeveelheid verlichting om een rustige ruimte te creëren zonder afleiding. Jonas Kjellander van Sweco Architects deelt zijn visie achter het ontwerp van deze ruimte:"We hebben verschillende zone’s gecreëerd met variërende type meubels. In het midden hebben we 14 speciaal ontworpen fauteuils rond een gashaard geplaatst, die we 'het kampvuur' noemen, en dan hebben we ingebouwde zitkasten langs de muren. We hebben veel met het licht gewerkt - we zijn gegaan met 500 lux op de werkplekken, 300 lux in de directe omgeving daarvan en een maximum van 100 lux in het algemeen."

Studeren onder de sterren

Voordat je de zaal betreedt, moet je je schoenen uitdoen. Je wordt dan verwelkomd door een sterrenhemel die over de hele ruimte reikt, wat alleen mogelijk was dankzij de akoestische plafondoplossing van Rockfon. Jonas Kjellander legt uit:
““Het was belangrijk om een donker verlaagd plafond te hebben, dat gewoon naar de achtergrond verdween om een gevoel van oneindigheid te creëren. Met Rockfon Color-all® in kleur Charcoal hebben we alles in huis wat voor ons belangrijk is: een geluidsabsorberende akoestische plafondoplossing met een onzichtbaar mat ophangsysteem dat geen glans afgeeft. We hebben hele dunne glasvezelkabels door de akoestische plafondplaten geleid, waardoor het lijkt alsof je onder een sterrenhemel zit."

De buitenwereld

Diepgaande kennis is belangrijk voor het bevorderen van wetenschap, maar het is ook belangrijk voor het vergemakkelijken van het sociale leven. Buiten de studieruimte is een lichte ruimte, een plek voor gesprekken en videoconferenties. Ook hier is een systeemplafond van Rockfon geplaatst, de Rockfon Blanka in een M-kantafwerking. Peter Fritzon, Key Account Manager bij Rockfon Zweden vertelt over de voordelen van het product

“Het is erg belangrijk voor ons om te kunnen voldoen aan diverse ontwerpeisen van de architect.

"Wit op wit" zorgt voor licht en luchtigheid, maar een ontwerp met een diversiteit aan kleuren brengt beleving. Rockfon Color-all geeft de ruimte voor verschillende interessante en innovatieve oplossingen. ”

TileSample
Azure47
Chalk21

Wil je meer
weten?Je kunt alle Rockfon Color-all® product informatie en specificaties terugvinden op onze productpagina. Ook lees je hier alles over akoestische prestaties, kantafwerkingen, formaten en alle documentatie.

Bezoek de Rockfon
Color-all® product pagina
Ontvang het gratis boek met trends

Word geïnspireerd en ontdek de psychologie van kleuren achter de collectie in ons prachtige boek met trends.

Download
Plan een meeting

Spreek met een Rockfon Color-all®

Boek een afspraak
Bestel kleurenkaart

Bekijk de echte vliezen van de gehele collectie om zo de juiste kleur te kiezen voor jouw volgende project.


Bestel kleurenkaart