Akoestische plafondoplossingen in kleur versterken de krachten van de natuur

Anthracite08

Akoestische plafondoplossingen in kleur versterken de krachten van de natuur

In Ringkøbing, een kleine stad op het Deense schiereiland Jutland, is een attractie geopend waar bezoekers de verbinding en relatie tot de natuur kunnen ontdekken - en door hier de juiste kleuren en akoestische oplossingen toe te passen vormt dit een belangrijk onderdeel van de klantervaring.

A man walking around inside an 'experience' dome with an old tree in the middle.
De koepel in de belevingsarena van Naturkraft is bedekt met plafondplaten van Rockfon om uitstekende akoestiek en beeldkwaliteit te realiseren.

Naturkraft, vrij vertaald, betekent dit de kracht van de natuur. Dit natuurpark nodigt bezoekers uit om kennis te maken met de kracht van deze natuur. Een van de belangrijkste attracties omvat drie indrukwekkende sfeervideo’s waar een verscheidenheid aan natuurlijke fenomenen te zien zijn. Deze attractie legt enorme nadruk op kwaliteit, inclusief de beste akoestiek in zijn klasse en is daarmee de populairste attractie in Naturkraft.

Naturkraft opende zijn deuren voor het publiek op 4 juni 2020. Thøgersen & Stouby, de toonaangevende designarchitecten, wilden ervoor zorgen dat bezoekers het hele jaar hier terecht konden, dus er zijn zowel binnen- als buitenattracties waar mensen kunnen leren over de krachten van de natuur.

Jens Erik Thøgersen, Partner bij Thøgersen & Stouby, zei:

“De natuur staat overal centraal, zowel binnen als buiten, zodat mensen het hele jaar door geïnspireerd en vermaakt worden. We hebben een ringvormig complex gemaakt, met hoogteverschillen tussen de drie en twaalf meter. Vanaf hier kijk je uit over het landschap en de Ringkøbing Fjord. In het ronde hoofdgebouw word je als bezoeker ontvangen door drie sfeervolle thema’s om wijzer te worden over de elementen van de natuur.”

Kleur en akoestiek spelen een cruciale rol in de beleving

Wanneer je één van de drie sferen binnenstapt, word je begroet door zowel geluid als beeld. Op het plafond worden korte films geprojecteerd waarin verschillende natuurverschijnselen worden getoond. Om de kwaliteitsbeleving te creëren die de architecten en het park gasten wilden bieden, moesten de drie koepels voorzien zijn van hoogwaardige bouwmaterialen.

“De ronde vorm zorgt ervoor dat het geluid van alle kanten weerkaatst. Daarom moesten we ervoor zorgen dat we zowel het geluid buiten de bol reguleerden als binnen in de bol een goede geluidsabsorptie hadden.

Tegelijkertijd wilden we ook een film projecteren op het plafond van de koepel, wat betekende dat we de juiste kleuren in de koepel moesten hebben om de juiste sfeer te creëren. Om dit te bereiken hebben we ervoor gekozen om akoestische plafondtegels van Rockfon te gebruiken, omdat deze aan al onze eisen voldeden.

Na het testen van verschillende Rockfon Color-all® plafondtegels, kozen we voor twee tinten grijs, beton en antraciet, die een mooi donker contrast gaven en tegelijkertijd perfect lieten zien wat we op het plafond wilden projecteren”.

zegt Jens Erik Thøgersen.

Optimale geluidsabsorptie in ronde vormen

Naast het voldoen aan de eisen voor akoestiek en beeldprojectie, was het ook belangrijk dat de plafondtegels konden worden aangepast aan de ronde vorm van de bollen. Bo Jørgensen, de projectadviseur bij Rockfon Denemarken, zegt:

“Het project was bijzonder omdat dit niet je alledaagse project voor verlaagde plafonds is. De koepel, in zijn ronde vorm, moest geheel worden bedekt met panelen. Hier mochten geen openingen zichtbaar zijn.

Gekozen werd voor de akoestische plafondoplossing Rockfon Color-all. De plafondplaten zorgen voor een optimale geluidsabsorptie en zijn verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Voor dit project zijn de plafondtegels gemaakt in speciale afmetingen, die steeds kleiner worden naarmate ze hoger in de bol geplaatst werden.

Nu hebben we een ruimte gecreëerd waar de wanden en het plafond er geweldig uitzien, en waar ook akoestische controle is, zodat de bezoeker een fantastische ervaring krijgt wanneer hij een film bekijkt"

TileSample
Azure47
Chalk21

Wil je meer
weten?Je kunt alle Rockfon Color-all® product informatie en specificaties terugvinden op onze productpagina. Ook lees je hier alles over akoestische prestaties, kantafwerkingen, formaten en alle documentatie.

Bezoek de Rockfon
Color-all® product pagina
Ontvang het gratis boek met trends

Word geïnspireerd en ontdek de psychologie van kleuren achter de collectie in ons prachtige boek met trends.

Download
Plan een meeting

Spreek met een Rockfon Color-all®

Boek een afspraak
Bestel kleurenkaart

Bekijk de echte vliezen van de gehele collectie om zo de juiste kleur te kiezen voor jouw volgende project.


Bestel kleurenkaart