Plafondtegels in kleur creëren de perfecte sfeer

Hemp23

Softwareontwikkelaar gaat voor welzijn en kiest daarom een kleurrijk akoestisch plafond

Modern kantoor voegt kleur toe om comfortabele en stijlvolle ruimte te creëren.

truelime-case-study-image-2

Vanwege de snelle groei in de afgelopen jaren, werd het voor softwareontwikkelaar TrueLime tijd om te verhuizen naar een groter kantoor in Breda. Het gerenoveerde pand biedt de ruim 50 medewerkers een dynamische werkomgeving.

Een plek voor ontmoetingen en ontspanning met kalmerende kleuren

Een kantoor als dit kan niet zonder ruimte voor fun, ontspanning en informele ontmoetingen. Een functionele ruimte - met bar - werd gecreëerd op de begane grond van het gebouw. Het gebruik van natuurlijke kleuren in het interieur zorgt er voor een ontspannen sfeer - iets wat je niet altijd terugvindt in een kantoorgebouw. Alle bouwmaterialen werden met zorg gekozen. Het ontwerp van de ruimte moest helemaal passen bij de visie die de interieurarchitect voor ogen had. Daar paste ook een akoestische plafondoplossing in kleur bij. Er werd gekozen voor de aardetint van Rockfon Color-all® Hemp, met bijpassend ophangsysteem, om precies de juiste uitstraling te realiseren.

Erik Remmers - interieurarchitect bij Art2Go Interieurprojecten – licht toe: "In deze ruimte hebben we gezocht naar een balans tussen enerzijds een zakelijke uitstraling met het oog op de ontvangst van relaties, en anderzijds een laagdrempelige omgeving waar werknemers zich kunnen ontspannen. De neutrale tint van de tegels zorgt hier voor een rustige basis en warme sfeer.”

Het eindresultaat is een ruimte die niet alleen als gezellige locatie voor de lunch fungeert, maar ook als visitekaartje voor het bedrijf op het moment dat ze relaties verwelkomen.

Ruimte voor samenwerking

Door het kantoor te renoveren en te moderniseren kon de ideale werkplek worden gerealiseerd. De kantoorruimtes ogen licht en ruimtelijk dankzij het open karakter. Ook de glazen vergaderruimtes in het midden van de werkvloer dragen hieraan bij. Voor kort overleg of een belangrijk telefoontje zijn er banken met hoge rugleuningen of geluidsdichte hubs waar je je alleen of met een collega even kunt afzonderen. Zo is er voor elke manier van samenwerking een stimulerende locatie te vinden met verschillende niveaus van privacy.

Een kantoor voor comfort en welzijn

Het optimaliseren van comfort en welzijn was een belangrijk speerpunt in het ontwerpproces. Zo kunnen de medewerkers op de eigen werkplek ook gebruik maken van elektrisch verstelbare bureaus. Art2Go Interieurprojecten koos in het ontwerp daarnaast specifiek voor akoestische oplossingen van hoge kwaliteit, vanwege hun prestaties én de esthetiek. De geluidsabsorberende Rockfon Blanka® plafondpanelen in de afmeting 900x900 mm werden in combinatie met een ophangsysteem in de kleur Mat Wit 11 geïnstalleerd in de kantoren. De keuze voor een functioneel systeemplafond gaat hier perfect samen met het creëren van een kantoor met een luxueuze uitstraling. De grote plafondpanelen tillen de ruimte echt naar een hoger niveau. Erik Remmers van Art2Go Interieurprojecten:
“Door gebruik te maken van de grotere panelen creëren we een rustiger beeld in de grote open ruimte dan met de standaard 600x600 mm variant. Daarnaast zorgt het mat witte systeem voor een mooie egale uitstraling.”

TileSample
Azure47
Chalk21

Wil je meer
weten?Je kunt alle Rockfon Color-all® product informatie en specificaties terugvinden op onze productpagina. Ook lees je hier alles over akoestische prestaties, kantafwerkingen, formaten en alle documentatie.

Bezoek de Rockfon
Color-all® product pagina
Ontvang het gratis boek met trends

Word geïnspireerd en ontdek de psychologie van kleuren achter de collectie in ons prachtige boek met trends.

Download
Plan een meeting

Spreek met een Rockfon Color-all®

Boek een afspraak
Bestel kleurenkaart

Bekijk de echte vliezen van de gehele collectie om zo de juiste kleur te kiezen voor jouw volgende project.


Bestel kleurenkaart